Achttien patiënten met coronavirus

LOON OP ZAND - Bij het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) zijn 8 nieuwe patiënten gemeld die besmet zijn met het coronavirus. Hiermee komt het totaal aantal positieve testen in Nederland op 18.

"Bijna alle nieuwe personen bij wie het nieuwe coronavirus is vastgesteld, zijn reizigers afkomstig uit Noord-Italië of zijn gezinscontacten van een eerdere patiënt", aldus het RIVM. Een van de nieuwe patiënten is familie van 56-jarige man die als eerste besmet bleek te zijn. "Als de bron van de besmetting van de patiënt nog onbekend is, wordt dat ook uitgezocht."

De GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst ’en zijn bezig om de contacten van alle patiënten in kaart te brengen. "Alle contacten worden door de GGD onder monitoring geplaatst gedurende 14 dagen na hun laatste contact met de patiënt en dienen hun gezondheid in de gaten te houden en de GGD hierover in te lichten."

In aanvulling hierop vraagt het RIVM gezinscontacten om thuis te blijven en zo min mogelijk fysiek contact te hebben met andere mensen. "Bij klachten worden de contacten getest."

Deel dit bericht met je vrienden!