Allach: ‘Het voelt goed om terug te zijn bij RKC’ (video)

WAALWIJK - Voor handhaving zorgen in de eredivisie met RKC. Dat is de doelstelling die de nieuwe technisch directeur Mo Allach (46) zichzelf heeft opgelegd bij de Waalwijkse club. “Als we ons weten te handhaven, zou dat geweldig zijn.”

Negen jaar geleden vertrok Mo Allach uit Waalwijk om vervolgens aan de slag te gaan bij achtereenvolgens de KNVB, Vitesse, het Israëlische Maccabi Haifa en opnieuw Vitesse. Deze week beleefde de oud-prof zijn comeback bij RKC. "Het voelt goed om terug te zijn”, laat hij weten. "Ik ben bij een club terecht gekomen waar heel veel jonge mensen werken, waar mooie faciliteiten zijn en waar gelukkig ook weer een echte grasmat ligt. Ik ben blij met mijn keuze.”

Volgens Allach zullen de RKC-supporters op korte termijn nog niet heel veel zien van ‘de hand van Allach’ "RKC werkt al met een goede visie, er is een duidelijke strategie van hoe er gewerkt wordt en in de persoon van Fred Grim werkt er een uitstekende hoofdtrainer. Er is dus al heel veel goed georganiseerd. Maar vanzelfsprekend ga ik er alles aan doen om ervoor te zorgen dat we hier weer een stapje kunnen maken.”

Handhaving in de eredivisie. Dat is het doel van RKC. Al spreekt Allach het zo specifiek niet uit. “Als we goed voetballen, talent ontwikkelen, zouden we daar ook tot in zekere mate tevreden mee kunnen zijn. Maar uiteindelijk hebben we onze doelstelling. Als we ons weten te handhaven, zou dat geweldig zijn.”

Deel dit bericht met je vrienden!