Amerikaans avontuur voor Waalwijkse dansers

WAALWIJK - Na twaalf jaar Dansstudio Waalwijk beginnen Rémi Janssen en Debbie Janssen-Krewinkel aan een heel nieuw avontuur. De eigenaren van de studio beginnen in Austin Texas een franchise-vestiging van de Fred Astaire Dansschool. “In augustus gaan we”, vertelt het paar enthousiast.

“Ik ben al vanaf heel jong gefascineerd daar door Amerika”, vertelt Debbie in Langstraat Languit. “Ze zijn daar op zoek naar instructeurs, met name uit Europa. Wij hebben daar een baan aangeboden gekregen en de kans om een eigen school te openen. Dit is de ultieme kans om iets te doen, ons zoontje is nu vier.”

Max Verstappen
Afgelopen vakantie ging het echtpaar nog eens op verkenning in Amerika. “We hebben gekeken naar drie steden in Texas, maar keuze is gevallen op de bergen en de natuur in de omgeving van Austin”, vertelt Rémi. Lachend: “De plaats waar ook onze Max zijn rondjes rijdt. Mijn schoonvader zei al dat hij zich gaat aanmelden als marshall.”

Debbie en Remie laten een mooie dansschool achter in Waalwijk, met een lange historie. Voordat de naam twaalf jaar geleden Dansstudio Waalwijk werd, stond de school bekend onder de naam Lizan. Debbie: “De broers Marcel en Sander Daamen nemen het per 1 september over, zij dansen al heel lang bij ons.”

In goede handen
De school is in goede handen. Daarmee is er zekerheid voor de dansers in Nederland. Het stel zelf gaat een ongewis avontuur tegemoet. Al valt dat ook wel mee, geeft Debbie aan. Ook de overname van Dansstudio Waalwijk was een avontuur. “Dat hebben vol passie gedaan. Nu gaan we naar een land waar je wetten en regels niet kent, maar waar de mensen zijn sociaal en behulpzaam. We hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt.”

Dansles in Amerika is anders dan in Nederland. “Ze geven ze bijna alleen maar privélessen”, vervolgt Debbie. Rémi vult aan: “Het is een cultuurverschil. Wij zien het als uitgaan, daar is dansen een wedstrijdsport. Dat is een verschil. Hier hebben we ook wel wedstrijddansers, maar ook veel groepen die voor de gezelligheid komen.”

Cutuurverschil
Het is ook wat het dansen aantrekkelijk maakt. “We hebben dat cultuurverschil leren waarderen. Eigenlijk vinden we dat wel prettig. We hebben echt passie voor wedstrijddansen. Ze hangen echt aan je lip.”

De komende maanden zijn de dansers bezig met de voorbereidingen. De planning is wel duidelijk: “In augustus gaan we de overstap maken, 20 juni hebben we een afscheidsfeestje.”

Deel dit bericht met je vrienden!