Bandenspanning vaak veel te laag 

WAALWIJK- Organisatie Band op Spanning zet zich in voor oplossingen naar een schonere lucht, beter klimaat en een veiliger verkeer. Dit doen ze door langs te komen en brede service in het controleren van de bandenspanning te geven. Daarnaast plaatsen ze ook bandenpompen door heel Nederland. “Mensen hebben eigenlijk geen idee wat voor gevolgen een lage bandenspanning heeft,” vertelt directeur Laurens Drogendijk. 

“60% van de auto’s in Nederland hebben een te lage bandenspanning. Hierdoor moeten de motor van de auto harder werken waardoor je meer brandstof gebruikt. Banden oppompen is iets wat nog veel te weinig gedaan wordt, daarom ben ik met deze organisatie begonnen,” vertelt Drogendijk. 

In Nederland heb je bij verschillende benzinestations wel bandenpompen. Hier moet alleen 9 van de 10 keer geld in. “Belachelijk vind ik dat. Ze zeggen dat ze het geld nodig hebben omdat ze ook in het apparaat moeten investeren, maar het is gewoon een manier om extra geld te verdienen,” aldus de directeur van Band op Spanning. 

Daarom plaatst Band op Spanning slimme bandenpompen die gratis te gebruiken zijn door heel Nederland. Ook staan ze op verschillende locaties waar ze mensen de bandenspanning kunnen laten controleren, en waar de medewerkers uitleg en feedback geven over de bandenspanning. 

De medewerkers komen deze week ook naar Waalwijk. Op zaterdag 14 november van 9.00 tot 17.00 is dat op parkeerterrein De Els en het Unnaplein. Daarnaast zullen ze op woensdag 18 november van 9.00 tot 17.00 op parkeerterrein Taxandriaweg aanwezig zijn. 

 

Deel dit bericht met je vrienden!