BBQ-wedstrijd Dongen zonder publiek

DONGEN – De bekende barbecuewedstrijd in Dongen-Vaart is dit jaar wat anders dan normaal. Niet zozeer het idee van de wedstrijd is anders, maar er mogen nu geen bezoekers komen. “Het is een internationale wedstrijd dat een heel weekend duurt. Er komen normaal gesproken wel 4000 bezoekers op af”, vertelt Astrid Lodewijks van de organisatie. De wedstrijd vindt plaats in het weekend van 8 en 9 september.

Een aantal jaar geleden kwam een vertegenwoordiger van KCBS in hun boerderijwinkel 'De Vaartse Hoeve.' Dat is een Amerikaanse organisatie voor het jureren en begeleiden van barbecue evenementen. “We wilden onze sector een beetje promoten, dus een barbecuewedstrijd klonk wel interessant en het paste helemaal in ons plaatje” aldus Lodewijks. Bij de wedstrijd gaat het om wie het beste en lekkerste vlees heeft.

Er is overigens wel een groot verschil tussen Amerikaans en Europees barbecueën. “De amerikanen leggen  grote stukken vlees op de barbecue, zoals de Briskets. In Europa zien we veel kleinere stukken vlees”, vertelt Lodewijks. “Onze zoon is er ook helemaal verslaafd aan geraakt. Hij heeft een computertje op de barbecue en hij kan vanaf zijn werk de temperatuur zachter of harder zetten. zodra hij dan thuis is, is het stuk vlees klaar is.”

De Vaartse Hoeve heeft allerlei barbecuevlees, zonder rare stoffen en allerlei toevoegmiddelen. “Je proeft dat bij ons goed terug in het vlees.” “We hopen dat het volgend jaar weer met publiek kan plaatsvinden. Dit jaar zit het er niet in, maar we gaan het alsnog goed doorzetten en houden ons aan de coronamaatregelen.”

Check het hele interview hieronder.

Deel dit bericht met je vrienden!