Bestuur 80: ‘Haalbaarheid kwam steeds verder in het nauw’

WAALWIJK - Het was een beslissing die het bestuur eigenlijk begin juni had willen nemen. De verlenging van de maatregelen, met name die gericht op evenementen tot 1 september, maakten echter dat de 80 van de Langstraat dinsdagavond besloot de jubileumeditie af te blazen.

"Met de vele feestelijke plannen die al klaarlagen voor onze 40e jubileumeditie, heeft het bestuur lang de hoop gekoesterd op een alsnog bijzondere 80 van de Langstraat op 12 en 13 september in 2020", geven de bestuurders de moeilijkheid van de beslissing aan. "De haalbaarheid van organisatie kwam echter steeds verder in het nauw, terwijl het coronavirus genadeloos toeslaat en ons als sociaal betrokken evenement raakt in onze ziel."

'Zonder jullie geen feest'
De 80 van de Langstraat is van oudsher een feest voor iedereen; voor alle wandelaars, het publiek langs de route en in het centrum van Waalwijk, de vrijwilligers, de sponsoren en ondernemers. Dat liet het bestuur geen andere conclusie: "Zonder jullie is er geen feest, zonder jullie is er geen 80 van de Langstraat."

Veel enthousiaste wandelaars hebben zich al ingeschreven voor De 80 van de Langstraat. Het bestuur beraadt zich nu op een passende tegemoetkoming voor wat betreft het inschrijfgeld en komt daar zo spoedig mogelijk op terug. "Deze uitzonderlijke omstandigheden vragen om extra aandacht, wij hopen op jullie begrip hiervoor."

Hartverwarmend
"Wij begrijpen en delen de grote teleurstelling van de afgelasting van onze mooie evenementen", aldus de organisatie. "De vele steunbetuigingen, enthousiasme en begrip die wij ontvangen via de diverse social mediakanalen doen ons erg veel goed en zijn werkelijk hartverwarmend."

De 40e editie staat nu gepland voor 11 en 12 september 2021.

Deel dit bericht met je vrienden!