Bikepark Lido Waalwijk moet gelegaliseerd worden (Video)

WAALWIJK - De gemeente Waalwijk had het plan om bikepark Lido in Waalwijk te sluiten, omdat het te onveilig en illegaal zou zijn. Dit betekent een einde aan een fantastische plek waar al jaren met hart en ziel door jongeren aan gewerkt wordt. Een plek waar jongeren in hun vrije tijd een sport beoefenen en die plek ook helemaal zelf opgebouwd hebben.

Ondertussen heeft de gemeente gesproken met een aantal jongeren over het bikepark en lijkt er een oplossing voor gevonden te worden. "We zijn bereid om een manier te vinden om het park legaal te maken. Als er nu iemandletsel oploopt, is de gemeente verantwoordelijk en dat is niet de bedoeling", laat wet houder John van den Hoven weten. "Op het moment dat het park legaal is, dan kan er iets met een verzekering worden afgesloten".

De wethouder sluit zijn verhaal positief af: "Op dit moment wordt er een Stichting opgericht voor het park die de verantwoordelijkheid kan nemen. Als die er is kunnen wij ook weer verder met het realiseren van verschillende plannen om het park legaal te maken. Er wordt hard aan gewerkt om dit te kunnen doen, want het zou zonde zijn om het park, waar ook bekende bikers naar toe komen om te oefenen, te moeten sluiten". Een van de woordvoerders van het park bevestigt aan Langstraat Media dat de gesprekken goed lopen en verwacht dat beide partijen er goed uitkomen.