Bizarre taferelen in Waalwijkse horrorbocht (video)

WAALWIJK - Busjes die met hoge snelheid de straat in komen rijden, buitenlandse truckers die tegen de richting in de snelweg terug op keren en stevige geluidsoverlast; de afrit Waalwijk-Oost op de A59 is al jaren hét gespreksthema in de aanpalende straat Vooreinde. ,,Levensgevaarlijk wat hier gebeurt.”

,,Je gelooft je ogen soms niet”, zegt een dame, die al 42 jaar in de Waalwijkse straat Vooreinde woont. ,,Je ziet geregeld truckers, met name buitenlandse truckers, die hier midden op de afrit keren om zo weer terug de snelweg op te gaan. Het is levensgevaarlijk wat hier gebeurt.”

Op snelweg A59 wordt via borden aangegeven dat vrachtverkeer de afslag Waalwijk-Oost niet mag nemen. Desondanks nemen de truckers de afslag met grote regelmaat wél. Sommigen keren vervolgens met alle gevaren van dien, zoals de dame beschrijft. Anderen rijden, vaak met hoge snelheid, de straat Vooreinde in. ,,Je moet als bewoners dan enorm opletten. Het is eveneens oppassen geblazen voor gewone auto’s, die hier de staat in komen rijden.”

Het is een merkwaardige gewaarwording voor automobilisten die voor het eerst de afrit  Waalwijk-Oost nemen in de richting van Den Bosch. Wanneer zij met een snelheid van honderd kilometer per uur de bocht genomen hebben, rijden ze linea recta de straat Vooreinde in. Daar is de toegestane snelheid slechts dertig kilometer per uur. ,,Het is een zeer korte afrit, veel automobilisten verkijken zich daar op”, stelt een andere buurtbewoner. ,,Ik heb al regelmatig gezien dat ze hier de bocht uitvliegen. Het is niet te hopen dat we hier straks nog eens hele grote ongelukken gaan zien. Maar soms vrees ik ervoor.”

De horrorbocht zorgt niet alleen voor angst voor ongelukken, maar ook voor geestelijke en psychische problemen. ,,Door er over te praten worden mijn klachten alleen maar erger, maar die problemen heb ik opgelopen door de situatie met de vrachtwagens. Ik hoop dat de situatie snel verbeterd", aldus Bert Maas, die klachten heeft gekregen door de situatie.

Deel dit bericht met je vrienden!