Boom valt op bootjes Gondoletta in de Efteling, drie gewonden

KAATSHEUVEL - In de Efteling is dinsdag aan het begin van de middag een ongeluk gebeurd. Een boom viel door nog onbekende oorzaak op een van de bootjes van de Gondoletta. Drie inzittenden zijn gewond geraakt. Eén van de gewonden liep een flinke hoofdwond op, een andere persoon heeft een been gebroken. Een derde persoon heeft slechts lichte verwondingen.

Alle drie de gewonden zijn aanspreekbaar. Twee slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Inmiddels is de situatie weer onder controle, meldt een woordvoerder van de Efteling. Alle inzittenden in de andere witte bootjes worden met behulp van een motorbootje geëvacueerd. "We gaan het incident onderzoeken zodat dit in de toekomst niet nog eens kan gebeuren", legt Efteling-woordvoerder Koen Sanders uit.

In de Gondoletta varen veertig bootjes op een automatisch vaarsysteem. De attractie is gesloten en blijft dicht totdat de oorzaak duidelijk is. Waarschijnlijk duurt dat onderzoek in elk geval de rest van de dinsdag. Een traumahelikopter, ambulances en vijf brandweerwagens zijn aanwezig om hulp te verlenen. Duikers uit Breda rukten uit omdat iemand in het water was gekomen. Zij werden al snel afgebeld.

Bezoekers van de Gondoletta zijn geëvacueerd door de hulpdiensten. Zij worden door opgeroepen agenten en Efteling-medewerkers op een afstand gehouden. Omstanders meldden dat een vrouw in het water is gesprongen. Zij is uit het water gehaald. Het is niet duidelijk of zij in het bootje zat. Mogelijk sprong ze in het water om hulp te verlenen.

Intussen zitten bezoekers van de Gondoletta te wachten op verdere ontwikkelingen. De bootjes zijn door de Efteling stilgezet. Aanvankelijk werd met groot materiaal uitgerukt door de hulpdiensten omdat gedacht werd dat een persoon vermist zou zijn. Dat blijkt dus niet het geval. Hoe het kon dat de boom op de boot omviel, is nog niet bekend. De Efteling zegt dat dat wordt onderzocht. De politie is ook een onderzoek begonnen.

Bron: Omroep Brabant / Nu.nl (Foto: Niels van Rooij)

Deel dit bericht met je vrienden!