Bouw 25 circulaire woningen Westwaard begonnen

KAATSHEUVEL - Projectontwikkelaar BPD is afgelopen week gestart met de bouw van 25 duurzame woningen als onderdeel van bouwproject Westwaard in Kaatsheuvel. De start van de bouw werd gevierd met de onthulling van een insectenhotel.

Projectontwikkelaar BPD schonk dit hotel om de natuurlijke bewoners een nieuwe leefomgeving te bieden. “Met dit insectenhotel laten we zien dat we niet alleen oog hebben voor de leefomgeving van de mens maar ook die van de natuur. Dit hotel past mooi in deze duurzame wijk.” aldus Frans van den Boomen, ontwikkelingsmanager bij BPD.

De 25 woningen zijn duurzaam. Ze zijn niet alleen energieneutraal, maar ook circulair. Een groot deel van de constructie van de woningen bestaat uit bio-based natuurlijke bouwmaterialen, zoals Strotec wanden. "Dit zijn geprefabriceerde stropanelen met grotendeels afgewerkte leemstuc binnenwanden die zorgen voor een extra goed geïsoleerde woning en een gezond binnenklimaat", aldus de bouwer.

De woningen krijgen een boerderij-achtige uitstraling. Door het gebruik van verschillende materialen zoals hout, metselwerk of riet zien de woningen er allemaal anders uit.
De woningen zijn twee keer zo goed geïsoleerd als volgens de norm nodig is. Ook hebben ze een CO2-gestuurd ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

De huizen zijn onderdeel van de 1e fase van Westwaard, dat uit ongeveer 220 woningen bestaat.

Deel dit bericht met je vrienden!