Burenruzie loopt uit de hand: zes arrestaties

SPRANG-CAPELLE - Een al langer slepende burenruzie is zondagavond op de Akkerwinde zo uit de hand gelopen dat de politie tot drie keer toe moest ingrijpen en zes arrestaties verrichtte.

Het gaat om drie aanhoudingen voor geweldpleging en later op de avond nog drie arrestaties vanwege het verstoren van de openbare orde. De politie kreeg omstreeks 18.30 uur een melding dat er een vechtpartij gaande was op de Akkerwinde. Daarbij zou met een hamer geslagen zijn.

De politie geeft aan dat het om een al langer spelend conflict gaat tussen twee families die elkaar beschuldigen van pesterijen tussen kinderen. De dienders zagen dat er veel mensen op straat stonden. Een 36-jarige man met ontbloot bovenlichaam beweerde dat hij door de overbuurman (37 jaar) met een klauwhamer geslagen was. Een vriend van het vermeende slachtoffer, een 40-jarige man, zou daar getuige van geweest zijn. De overbuurman verklaarde dat juist die andere twee mannen bij hem waren binnen gedrongen en dat hij zichzelf verdedigd had.

De agenten besloten vanwege de tegenstrijdige verklaringen, de onrust in de straat en het al langer lopende conflict de drie mannen aan te houden voor openlijke geweldpleging. De vermoedelijk gebruikte klauwhamer werd in een voortuin aangetroffen en is in beslag genomen. Twee arrestanten , de 37-jarige en de 40-jarige man werden vanwege hun verwondingen voor behandeling vanuit het bureau naar het ziekenhuis gebracht.

Opnieuw onrustig
Omstreeks 19.30 uur werd gemeld dat het weer onrustig was in de straat. Agenten zijn op beide adressen geweest en hebben daar stopgesprekken gevoerd. De betrokkenen werden medegedeeld dat bij een volgende melding er wellicht aanhoudingen zouden volgen.

Dat was het geval rond 20.00 uur. Rond dat tijdstip kwam een melding dat er opnieuw een conflict was tussen de twee families. Er was volgens de politie veel volk op straat en er hing een grimmige sfeer. Drie betrokkenen, mannen van 27, 34 en 35 jaar werden aangehouden ter zake het verstoren van de openbare orde.

Vrijlating
Uiteindelijk is rond 22.00 uur in overleg met de officier van justitie besloten om de zes verdachten in vrijheid te stellen en later te verhoren. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de incidenten en de rol van de verdachten daarbij.

Deel dit bericht met je vrienden!