Burgemeester: ‘Respecteer privacy besmette inwoners’

WAALWIJK - Burgemeester Nol Kleijngeld roept op de privacy van inwoners die besmet zijn met het coronavirus te respecteren. Dat laat hij vrijdagochtend weten. Waalwijk kent drie personen bij wie officieel het coronavirus is geconstateerd.

Kleijngeld geeft aan contact te hebben en houden met de besmette inwoners en hun familieleden. Tevens zegt hij mee te leven. "Zij zitten in een situatie waar niemand hoopt zelf in terecht te komen. We vragen iedereen om de privacy van deze inwoners te respecteren."

Zorgen
De burgemeester geeft aan zich goed te kunnen voorstellen dat de inwoners van de gemeente met vragen en zorgen zitten. "Wij laten ons goed informeren door de GGD en het RIVM en houden onze inwoners via de Veiligheidsregio op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zo beperken en voorkomen we samen verdere verspreiding van dit nare virus. ”

Voor het nemen van maatregelen volgt Waalwijk het advies en de informatie van de autoriteiten, de GGD en het RIVM, op de voet. "Het overgrote deel van de patiënten met het coronavirus heeft milde klachten. Bijna alle patiënten met het coronavirus komen uit een risicogebied."

Noord-Italië
Dat geldt ook voor de Waalwijkse patiënten. "Zij zijn teruggekeerd van vakantie uit Noord-Italië", aldus Kleijngeld. "Onder voorschriften van de GGD verblijven de patiënten in zogenaamde 'thuisisolatie'."

Het advies van het RIVM blijft om alleen thuis te blijven met lichte luchtwegklachten als u in één van de risicogebieden bent geweest. "Zij geven verder aan dat er - naast de gebruikelijke maatregelen om griep te voorkomen - geen reden is voor extra maatregelen", meldt de gemeente Waalwijk.

Ambtenaar
In het geval van één van de besmette Waalwijkers is een relatie met de ambtelijke organisatie van de gemeente Waalwijk. "Deze patiënt is namelijk de partner van een van onze ambtenaren. Deze ambtenaar vertoont op dit moment geen ziekteverschijnselen en is na terugkomst van vakantie ook niet meer op het werk geweest", schrijft de burgemeester in een brief aan de raad. "Het was volgens de richtlijnen niet nodig, maar in overleg is er toch voor gekozen om vanuit huis het werk voor de gemeente te verrichten."

Naar aanleiding van de besmetting van de drie Waalwijkers voert de GGD ook hier nader contactonderzoek uit. "Op dit moment worden twee personen de komende weken nauwlettend in de gaten houden."

Deel dit bericht met je vrienden!