Burgemeester Starmans positief over toekomst Dongen

DONGEN - Burgemeester Marina Starmans kijkt met een positief oog naar de begroting. “Een dikke duim omhoog”, zo noemt Starmans het. Met een goed gevoel kijkt ze op de begroting, al zijn er ook wel wat minpuntjes.

Genoeg, of toch te weinig?
Hoe zien ze het in de toekomst? Zullen ze te kort hebben of hebben ze genoeg? Eigenlijk zou de gemeente Dongen in 2025, 2,6 miljoen euro moeten terugverdienen, maar gelukkig heeft de gemeente twee jaar geleden een bezuinigingsslag gedaan waarbij ze ruim vier miljoen aan hebben verdiend.

Hierdoor hoeven ze niet verder om te buigen. Wat er wel een probleem kan zijn, is dat bij het wijzigen van het beleid van het gemeentefonds de kleinere gemeenten minder zullen krijgen dan de grotere gemeenten. “Dan is de koek gewoon simpelweg te klein”, vertelt Burgemeester Starmans.

Dienstverlening in 2021
Waar dit jaar onder andere veel aandacht besteed aan dienstverlening. Ze gaan het onderzoeken en kijken hoe ze het nog verder kunnen verbeteren. Ook het thuiswerken tijdens corona krijgt de nodige aandacht. “Corona heeft eigenlijk ook wel dingen gebracht”, geeft de burgemeester aan. Zo is iedereen bewust geworden hoe essentieel communicatie is.

Wat betreft Corona weten ze niet hoe het gaat lopen “Niemand weet wanneer het afgelopen is, dus niemand kan zich ergens aan vasthouden. Het is heel onzeker voor iedereen” vertelt Starmans. “Er ligt hier wel een solide begroting voor om onze lokale samenleving op alle fronten, ‘vitaal, veerkrachtig en vindingrijk’ te houden.”

Deel dit bericht met je vrienden!