Burgemeester Van Aart zegt het met bloemen

LOON OP ZAND - In een publicatie op Facebook is burgemeester Hanne van Aart vol lof over de inwoners van haar dorp. Ze prijst hen onder meer vanwege hun optreden tijdens de coronacrisis. En: ze wil weten wie een bloemetje verdient.

“Ik ben oprecht onder de indruk van de veerkracht en het saamhorigheidsgevoel van onze inwoners, ondernemers en alle maatschappelijke partners. Geen moment is er te zwaar geklaagd over de vele maatregelen”, schrijft burgemeester Hanne van Aart van Loon op Zand op Facebook. “Integendeel zelfs. Ik heb heel veel medewerking ervaren om samen corona onder controle te krijgen. En door creatief te denken, kon er toch nog best veel.”

Van Aart wenst haar bewoners een fijne vakantie, maar doet ook een oproep. “Mocht je nou iemand kennen in onze gemeente die toe is aan vakantie maar niet weg kan of mag? Voor wie een bos bloemen echt goed zou doen? Laat het me dan weten, dan gaan we een mooie bos afgeven met een lieve boodschap erbij. Kan via Facebook maar ook via whatsapp, 06-30564012.”

De volledige brief van burgemeester Hanne van Aart van Loon op Zand is hier te lezen:

Vakantie! Daar zijn we aan toe! De afgelopen maanden zijn voor iedereen raar, gek, anders en intens geweest. Van een vast dagelijks ritme met werk, school, sport, kinderopvang en boodschappen naar onregelmatige dagen waarin werk, school, sport en kinderopvang dwars door elkaar heen liepen. En dat heeft op ons allemaal een wissel getrokken.

Want thuis was ineens ook werk. Werk werd ook part-time onderwijs geven aan de kinderen. Zorgen voor familie en vrienden en een bezoekje aan opa en oma werd een stuk ingewikkelder en even helemaal ontspannen in bijvoorbeeld de sportschool of sauna was er niet bij. Dus deze vakantie hebben we verdiend!

Ik ben oprecht onder de indruk van de veerkracht en het saamhorigheidsgevoel van onze inwoners, ondernemers en alle maatschappelijke partners. Geen moment is er te zwaar geklaagd over de vele maatregelen. In tegendeel zelfs. Ik heb heel veel medewerking ervaren om samen corona onder controle te krijgen. En door creatief te denken, kon er toch nog best veel. Beweegactiviteiten bij verzorgingstehuizen, bij senioren voor het appartement, sporttrainingen voor onze jeugd op de veldjes, soepservice om contact te blijven houden in de buurt, boodschappendiensten voor mensen die liever niet naar buiten gingen enzovoort, enzovoort. Geweldig! Vanaf deze plaats een welgemeend DANKJEWEL!

Tegelijkertijd: zoals onze minister-president ook zegt, we zijn er nog niet. Dus blijft alsjeblieft de komende weken opletten, zowel in binnen- als buitenland. Blijf thuis bij klachten, laat je dan ook meteen testen. En ga je naar het buitenland, ga dan goed voorbereid op weg.

Mocht je nou iemand kennen in onze gemeente die toe is aan vakantie maar niet weg kan of mag? Voor wie een bos bloemen echt goed zou doen? Laat het me dan weten, dan gaan we een mooie bos afgeven met een lieve boodschap erbij. Kan via Facebook maar ook via whatsapp, 06-30564012.

Geniet van je vakantie! Nederlandse zon, Spaanse zon of misschien wel Griekse zon, heel veel plezier, rust, ontspanning en energie toegewenst! En tot ziens eind augustus!

Deel dit bericht met je vrienden!