Buurthuis Pannehoef krijgt coronasteun van gemeente

KAATSHEUVEL - Buurthuis Pannehoef in Kaatsheuvel krijgt coronasteun van de gemeente Loon op Zand. Buurthuizen zijn door corona al langere tijd dicht. "Door deze steun kunnen wij blijven bestaan", zegt beheerder Maarten Maas.

"Ondanks dat we niet open zijn, hebben we nog maandelijkse vaste lasten", vertelt Maas. "Van deze steun kunnen we de vaste lasten niet volledig betalen, maar wel grotendeels. Dat is genoeg, want we hadden nog wat achter de hand."

Opstarten
"We hopen in de loop van het jaar toch weer te mogen opstarten", vertelt voorzitter Oos van Asselt hoopvol. "Het feit dat we net voor corona een verbouwing hebben gehad - we hebben nu een energiezuiniger gebouw en zonnepanelen - is toevallig heel positief geweest. Hierdoor hebben we veel kosten kunnen besparen. Het energiezuinige gebouw scheelt ons zeshonderd, zevenhonderd euro in de maand. Zonder dit, in combinatie met de coronasteun, hadden we het niet gered."

Gemeente
Van Asselt laat weten dat hij dankbaar is met hoe de gemeente Loon op Zand gehandeld heeft. "De gemeente was eerst afwachtend en wilde zich goed verdiepen in de zaak. Gekeken naar de budgetten die de gemeente heeft en de manier waarop er heel netjes gehandeld is, zijn wij zeer tevreden met de steun die we uiteindelijk hebben gekregen."

Deel dit bericht met je vrienden!