‘Café ’t Spykerke klaar voor 1 juni’

WAALWIJK - Nog zes dagen en dan openen de horecazaken weer hun deuren. Zo ook café ‘t Spykerke in Waalwijk. Uitbater Gert van Helvoirt kan niet wachten tot het zover is. “Eindelijk kunnen we weer aan de gang.”

Hij heeft er werk van gemaakt, uitbater Gert van Helvoirt van het in Waalwijk wereldberoemde café ’t Spykerke. Op 1 juni, de dag dat de horecagelegenheden hun deuren onder voorwaarden weer mogen openen, kunnen zijn gasten weer genieten van hun biertje aan de bar of op het terras. “Er gelden wel bepaalde spelregels”, zegt de kroegbaas na tal van voorbereidingen. “Maar ik ben in elk geval blij dat we de gasten weer kunnen verwelkomen.”

Reserveringen
De spelregels waar Van Helvoirt op doelt zijn de reserveringen. Klanten moeten vooraf een afspraak maken voordat ze naar het café kunnen gaan. Vervolgens is Van Helvoirt wettelijk verplicht om hen bij binnenkomst naar hun gezondheidssituatie te vragen. Eenmaal binnen kunnen klanten daarna voor een vooraf afgesproken bedrag een bepaalde periode onbeperkt drinken bestellen.

Van Helvoirt: “Dat zal allemaal even wennen worden natuurlijk. Alleen: het is nu niet anders. Ik doe wat de overheid me vraagt. Ik ga ervanuit dat de gasten toch gewoon een leuke middag of avond zullen hebben in de kroeg.”

Veel zin in
Café ’t Spykerke opent maandag, Tweede Pinksterdag, al om 13.00 uur de deuren. “Ik heb er ongelooflijk veel zin in”, stelt Van Helvoirt. “Ik ga die dag zo vroeg mogelijk naar de zaak en dan gaan we er een leuke dag van maken. Hopelijk werkt het weer een beetje mee, dan kunnen onze gasten op het terras ook genieten.”

Eén ding is zeker: aan enthousiasme geen gebrek bij de Waalwijkse kroeguitbater. Dat blijkt wel. “Reken maar dat ik klaar ben voor 1 juni. We gaan een lekker biertje drinken met elkaar.”

Deel dit bericht met je vrienden!