Carnaval begonnen met Kenderoptocht (video)

LANGSTRAAT - Carnaval is in Kaatsheuvel deze vrijdag officieus begonnen met de Kenderoptocht van Turfstekerslaand. Honderden basisschoolkinderen verzamelden zich op het Anton Pieckplein voor de start van de optocht, traditioneel op vrijdagmorgen voor het officiële begin van het feest.

De kinderen gaven alvast hun invulling aan het motto van dit jaar in Kaatsheuvel: t gao nie vanz11! De optocht begon op de tijd dat de meeste kinderen normaal gesproken in hun klaslokaal zouden moeten zitten: 9 uur. 

Ook in Theebuikenlaand (Loon op Zand) begon de dag met de Kenderoptocht. Daar begon de tocht om 08.45 uur.

De komende dagen barst het feest inclusief optochten los in alle andere plaatsen in de Langstraat. We zetten de optochten in de gemeenten Dongen, Waalwijk en Loon op Zand even voor je op een rijtje, zodat je weet waar je moet zijn als je alle creaties wilt bekijken.

Zaterdag
Moerbieënland (De Moer) kan zaterdag vanaf 13.30 uur de optocht bewonderen.

Cuppelsgat (Sprang-Capelle) mag zaterdag om 14.11 uur gaan kijken naar de versierde wagens en groepen.

Zondag
Maoneblusserslaand (Waspik) trapt deze zondag af. Om 12.11 uur gaat hier de optocht van start. De grote optocht in Turfstekerslaand start om 13.11 uur. In Peeënrijk (Dongen) vertrekt de optocht om 13.30 uur. Schoenlapperslaand (Waalwijk) kan vanaf 14.11 uur genieten van de optocht.

Maandag
 Theebuikenlaand (Loon op Zand) kan maandag om 13.00 uur gaan kijken naar de versierde wagens. De kinderoptocht van Peeënrijk vertrekt op maandag om 13.30 uur.

Dinsdag
Dinsdagavond is in Peeënrijk de verlichte optocht. Start om 20.00 uur.

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!