Co-Med neemt huisartenpraktijk over: ‘Patiënten geen keuze’

WAALWIJK - Commercieel huisartsenketen Co-Med neemt per 1 juli de Waalwijkse huisartsenpraktijk aan de Koetshuislaan 607 van Rolf van de Kerkhof over, die na veertien jaar stopt als huisarts. Na de onverwachte sluiting van de Reuselse praktijk van Co-Med, waardoor patiënten hals over kop naar een nieuwe dokter op zoek moesten, heeft het bedrijf het nog niet voor elkaar gekregen om een positief imago te creëren.

Tijden veranderen
'Huisartsenorganisatie Co-Med zorgt voor de (noodzakelijke) vernieuwing in een cruciaal onderdeel van ons gezondheidszorgbestel', zo luidt de tekst op de website van Co-Med. Het bedrijf doelt hiermee ongetwijfeld op de afname van interesse in het hebben van een eigen huisartsenpraktijk onder jonge huisartsen. Gepensioneerde huisartsen hebben vaak moeite met een opvolger vinden. Daar lijkt Co-Med iets op gevonden te hebben: de huisarts kan 'gewoon huisarts zijn', zonder de last en druk van het werk hieromheen te hoeven dragen.

Patiënten hebben geen keuze
Als aan de huidige patiënten van Rolf van de Kerkhof wordt gevraagd hierop te reageren, zijn de reacties vooralsnog niet positief. Wat een van de Waalwijkers vooral zorgen baart, is dat hij geen mogelijkheid krijgt om over te stappen naar een andere huisarts. "Wij worden automatisch overgezet naar Co-Med. We hebben als gezin geprobeerd over te stappen, maar het blijkt dat huisartsen in Waalwijk geen patiënten van elkaar overnemen als zij al een huisarts in Waalwijk hebben. Nu zitten wij dus aan Co-Med vast, terwijl we niet voor deze praktijk gekozen hebben." Een andere Waalwijker laat weten: "Het is een organisatie die de afstand tussen praktijk en patiënt alleen maar groter maakt door commercialisering. Ik vind het een slecht initiatief."

Het is de vraag of mensen in Waalwijk hun mening behouden of dat Co-Med zich weet te bewijzen met de vernieuwde vorm van zorg.

Deel dit bericht met je vrienden!