Continurooster wordt doorgevoerd op basisschool Sint-Jan in Dongen

DONGEN - Basisschool Sint-Jan in Dongen heeft een continurooster ingevoerd. Na een aantal maanden van uitproberen waren ze laaiend enthousiast en werd het een vast rooster vanaf deze week. “We vinden het zo fijn, dat we er al helemaal aan gewend zijn,” vertelt Mirella Wilborts, directrice van Basisschool Sint-Jan. 

Bij een continurooster lunchen de leerlingen tussen de middag en niet meer thuis lunchen, maar op school. Hierdoor zijn de leerlingen s’ middags ook eerder vrij en hebben ze dus meer vrije tijd. 

De beslissing

“We werkten natuurlijk vanaf mei al met dit rooster, maar voor duidelijkheid naar ouders, leerlingen en ander leerkrachten moesten we beslissen of we het continurooster door wilden zetten,” vertelt Wilborts. “De leerkrachten, ouders en leerlingen waren er erg enthousiast over en we hebben er dus voor gekozen om het door te zetten.

 Mirella geeft aan dat een continurooster veel voordelen heeft. “Het continurooster helpt mee aan de veiligheid in Dongen. De leerlingen hoeven minder vaak gebracht en gehaald te worden, dus is er minder verkeer. Ook kunnen de ouders makkelijker gaan werken.”

 Bovendien hebben de leerlingen vanaf deze week de vrijdagmiddag vrij in plaats van de woensdagmiddag. Hiervoor had de school een aparte enquête gestuurd naar de ouders waaruit bleek dat het merendeel het fijner vond als de leerlingen op vrijdagmiddag vrij zijn. Ook de leerkrachten zijn daar erg blij mee. 

Feestelijke opening

Deze week hebben de leerlingen en leerkrachten een feestje gevierd om de officiële start van het continurooster te vieren. Hierbij hebben de leerlingen een persoonlijke broodtrommel en een placemat gehad. 

 

Deel dit bericht met je vrienden!