Contour de Twern gaat de strijd aan tegen eenzaamheid

LANGSTRAAT- Het is de week van de eenzaamheid. De hele week werden er activiteiten georganiseerd, om in contact te komen met de ouderen die eenzaam zijn en zich door de coronacrisis extra eenzaam voelen. Waar de activiteiten in Dongen werden afgelast, konden ze in Loon op Zand en Waalwijk wel doorgaan. 

Flyeren en contact maken

In Waalwijk heeft Contour de Twern in verschillende wijken geflyerd en zijn ze met de mensen in contact  gekomen. ''Wij hebben op verschillende locaties deur aan deur geflyerd en zijn gedurende de Week tegen Eenzaamheid ook present in die wijken. Tijdens deze presentie bellen wij bij bewoners aan om een gesprekje te hebben over het onderwerp eenzaamheid. Dit doen wij om het taboe te doorbreken rondom dit onderwerp. Ook vinden wij het belangrijk om de bewoners van Waalwijk te kennen en in te spelen op behoeftes die er liggen rondom dit thema”. 

Na de week van de eenzaamheid heeft Contour de Twern nog een paar ontmoetingsactiviteiten gepland, dit is bij onder andere stichting Parkpaviljoen en Wij(k)dienstencentrum Zanddonk.

Ook in Loon op Zand ging de organisatie langs de deuren om te flyeren. ''We hebben samen met de flyers ook een koek gegeven aan de mensen. Deze koek kunnen ze vervolgens samen met de buren opeten om zo met elkaar in contact te komen. We hebben ook twee inloopmomenten gepland: in buurthuis Pannehoef en Kaatsheuvel en ergens in Loon op Zand. We zouden eerst bij de Venloeve terechtkunnen, maar die zijn door de nieuwe maatregelen wat zorgvuldiger geworden. In Loon op Zand zoeken we nog een nieuwe locatie'', vertelt Bas de Gruijter van Contour de Twern.

Afgelast

Geen goed nieuws voor de gemeente Dongen. Stichting welzijn ouderen Dongen (SWOD) moest haar activiteiten in de week van de eenzaamheid aflassen. ''We zouden deze zaterdag met een carrousel en een clubje artiesten langs drie locaties, waaronder de Volkaert. Die mensen gingen dan voor een klein gezelschap van 30 man optreden. Helaas hebben we besloten om dit niet door te laten gaan. We merkten dat de mensen toch angstig zijn voor het virus. We zijn vervolgens persoonlijk bij de mensen op bezoek geweest met bonbons om hen dit slechte nieuws te vertellen'', aldus Collinda Blous van SWOD.

Deel dit bericht met je vrienden!