Corona: Citysteps rollen later door Waalwijk

WAALWIJK/BREDA - De introductie van elektrische steps in Waalwijk loopt mogelijk enige vertraging op. “De coronacrisis gooit wat roet in het eten”, geeft Hannes van Bellen van het Bredase Citysteps aan. “We zetten in op september, maar het wordt in elk geval dit jaar.”

Citysteps voert in Waalwijk een pilot uit. De afgelopen maanden zou de step-leverancier bedrijven werven die een abonnement afsluiten voor gebruik van de e-steps.. Door de coronapandemie heeft dat vertraging opgelopen. “We hebben inmiddels wel gesprekken gevoerd met verschillende bedrijven”, vertelt Van Bellen, mede-eigenaar van Citysteps.

Enhousiast
De bedrijven die Citysteps benaderde tot op heden waren enthousiast. “Die gaven ook aan dat zijn bijvoorbeeld bij de werving van stagiaires een probleem hebben. Voor hen is het industrieterrein lastig bereikbaar.”

Waalwijk wil door inzet van de step de verbinding tussen het busstation en industrieterrein Haven verbeteren. De step is daarvoor geschikt omdat hij qua formaat meer weg heeft van een fiets en daardoor op de openbare weg mag.

Snelheid
Ook qua snelheid is hij geschikt voor deze laatste kilometers tussen OV en werkplek. “De step kan 20 kilometer per uur en heeft een actieradius van vijftig tot zestig kilometer”, legt Van Bellen uit. De steps worden dagelijks in een docking station bijgeladen. “Zo’n station kan bijvoorbeeld bij het busstation.”

Om de pilot doorgang te laten vinden, moet voor tenminste vijftien steps een abonnement worden afgesloten. Citysteps hoopt in het laatste kwartaal van dit jaar te starten.

Deel dit bericht met je vrienden!