Coronakapsel? Deze drie dingen moet je niet doen (Video)

LOON OP ZAND - Matjes, piekende plukken en gespleten haarpunten. Onze kapsels gaan er door de lockdown niet mooier uitzien. Helaas is het einde nog niet in zicht en zullen onze kapsels er alleen maar verder op achteruit gaan. Ben jij er echt helemaal klaar mee en van plan om de schaar erin te zetten? Kapster Jenny van Esch van Sjiek Kappers in Loon op Zand geeft je drie tips wat je vooral niet moet doen.

Tip 1: Laat je pony met rust
"Mensen die nu zelf hun pony knippen, doen dat vaak tot net boven de wenkbrauw", legt Jenny uit. "Maar als een pony opdroogt, dan wordt hij nog een centimeter korter. Dat moet je echt niet doen. Je ziet het gelijk wanneer iemand dat zelf doet."

Tip 2: Gebruik geen verf van de drogisterij
"Je moet vaak kiezen uit tien kleuren. Je denkt dan; 'Ik pak die want die lijkt erop'. Maar je zal altijd zien dat het tegenvalt en dan kan je ook niet naar de kapper om het op te lossen."
Koop dus verf bij je eigen kapper, raadt Jenny aan. Veel kappers bieden in de lockdown speciale setjes aan om je uitgroei bij te werken.

Tip 3: Knip niet het haar van je man of zoon
"Het haar van mannen is echt veel moeilijker dan het eruit ziet. Je kunt wel de bakkebaarden even netjes afzetten en de nekharen weghalen. Maar ga echt niet knippen. Dat gaat tegenvallen."