De 4 leukste activiteiten in Waalwijk en omgeving

DE LANGSTRAAT - Ben je een beetje klaar met hele weekenden waar de familie niet van de bank afkomt en series, games en gokkasten online steevast het programma bepalen? Dan is het goed om er gewoon eens met z’n allen eropuit te gaan. Heb je geen idee wat je zoal kunt doen in Waalwijk en omgeving, dan vind je hieronder vier zeer uiteenlopende activiteiten zodat je direct inspiratie op kunt doen of alvast kunt gaan plannen!

Het Schoenenkwartier
Het Schoenenkwartier (ooit het schoenenmuseum) is veel meer dan alleen een museum waarbij alleen aandacht is voor het (verre) verleden. Het laat zien hoe de rijke geschiedenis van de Nederlandse schoenenindustrie eruit gezien heeft en is op dit moment nog altijd een plek waar creativiteit, ambachtelijkheid, verleden en innovatie samenkomen.

Er zijn ook verschillende activiteiten waarbij je zelf aan de slag kunt, zoals het aanpassen van je eigen sneakers, of leerbewerking waarbij je zelf leert om aan de slag te gaan. Aangezien er uiteenlopende tentoonstellingen, programma’s en workshops zijn, raden we je sterk aan om de website van het Schoenenkwartier eerst te bekijken voordat je een bezoek plant. Je vindt de website hier.

Waleuk bij goed weer
Is het goed weer en wil je er lekker op uit met het gezin, dan is Waleuk een aanrader. Dit is een recreatie- en speelboerderij waar je bijzonder veel uiteenlopende activiteiten kunt vinden, zoals een maisdoolhof (alleen wanneer de stengels hoog genoeg zijn, zo rond juli), een natuurspeeltuin met midgetgolf (18 holes!), een compleet boerderijterras (koffie en kleine menukaart) en nog veel meer.

Wil je er direct een heel weekend van maken? Dan kan, want Waleuk is zelfs voorzien van een complete SRV-camping, wat betekent dat je gewoon op de boerderij kunt komen kamperen. Waleuk ligt in de polder tussen de weilanden bij Waalwijk. Je vindt hier complete speelparadijzen en meer dan genoeg te doen voor jong en oud tijdens een dagje weg of een heel weekend vakantie.

In de weekenden is de speelboerderij geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Op woensdag tot en met vrijdag is het terrein geopend van 12.00 uur tot 18.00 uur. Houd er rekening mee dat de keuken een half uur eerder sluit. Het campingterrein is geopend van 7 april tot en met 1 oktober (2023).

Theater De Leest
Op zoek naar iets meer cultuur in plaats van het boerderijleven of de geschiedenis van de schoen en leerbewerking? Dan is theater De Leest zeker de moeite waard. Hier vind je shows van kleinere artiesten, maar ook grote namen zoals Spinvis, Jan Kooijman, Peter Heerschop en Viggo Waas komen met regelmaat langs. Bekijk vooral het programma bij het theater (dat kan ook online) om te zien welke shows, films en voorstellingen er op de planning staan. De theaterbrochure van theater De Leest kun je daarnaast ook gewoon online bekijken, om te kijken wat er allemaal gebeurt in Waalwijk.

Zwembad Olympia (ook bij slecht weer)
We sluiten de lijst af met een zwembad. Nou ja, niet zomaar een zwembad, want zwembad Olympia heeft waterpret te bieden voor alle mogelijke leeftijden. Hier kun je terecht voor zwemles, vervolglessen, een subtropisch bad, aquasporten en zelfs voor kinderfeestjes ben je hier aan het juiste adres, want het zwembad (met professioneel en vriendelijk personeel) heeft alles in huis om ook dit in goede banen te leiden. Bij de recensies vind je daarnaast bijna alleen maar tevreden gasten die het schone water, de uitstekende horeca en het leuke personeel prijzen.

Het zwembad hanteert (uiteraard) uiteenlopende tarieven, die je allemaal op de website kunt vinden. Ook voor de openingstijden verwijzen we je graag naar de website van Olympia, aangezien het draait om wat jij precies wilt gaan doen. Mocht je niet kunnen vinden wat je zoekt of heb je een vraag, dan kun je altijd contact opnemen met het zwembad zelf, zodat een van de medewerkers direct mee kan kijken naar de mogelijkheden en antwoord op je vraag.

Deel dit bericht met je vrienden!