De Efteling en de provincie tevreden over de N261

KAATSHEUVEL - De grote ombouw van de N261 is zo goed als klaar. De Efteling en de provincie zijn nu al tevreden over de vernieuwde N261. De weg staat beter bekend als de "Eftelingweg".

Toch slibt de toegangsweg naar het attractiepark nog steeds dicht. Het is op dit moment de drukste periode van het jaar voor de Efteling. "Ik begrijp dat mensen het niet fijn vinden als ze op weg naar De Efteling in een file staan.”, aldus Koen Sanders, woordvoerder van de Efteling tegenover Omroep Brabant.

De files komen niet helemaal onverwacht. “Het voornaamste doel van de verbouwing was het verbeteren van de doorstroming op de weg, met name tussen Tilburg en Waalwijk. Dat is gelukt en daar zijn we ook zeer tevreden over. Ook tijdens de verbouwing waren we goed bereikbaar”, aldus Sanders.

Het aantal mensen dat de Efteling wil bezoeken is minimaal gelijk gebleven. “Daarin is niets veranderd. Op drukke dagen kunnen er dus nog steeds files ontstaan. Onze grote wens is een tweede afslag naar De Efteling.”

Ook bij de provincie valt het op dat de weg naar de Efteling nog steeds volloopt op spitstijden. “Het is nu voor De Efteling de drukste periode van het jaar. Daar kunnen wij geen weg op bouwen”, zegt woordvoerster Catelijne Thomassen. “De provincie is tevreden over de verbouwing van de N261. We houden het wel in de gaten, zodat we de situatie eventueel nog kunnen optimaliseren.”

Deel dit bericht met je vrienden!