De Langstraat maakt schoon op World Cleanup Day

LANGSTRAAT - Op zaterdag 18 september is het World Cleanup Day. Op deze dag wordt er overal ter wereld zwerfafval opgeruimd om het milieu te verbeteren. Ook in de Langstraat wordt er aan deze actie meegedaan. Een van de initiatieven komt van KAFRA Housing, een bedrijf dat zorgt voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Het bedrijf vraagt aan de bewoners om mee te helpen met het opruimen van zwerfafval in de buurt. Hiermee wil KAFRA zijn steentje bijdragen aan een schonere wijk.

LH Waalwijk is een van de vestigingen van KAFRA. Het bedrijf probeert ook om de bewoners zoveel mogelijk te stimuleren om mee te helpen. Directeur Robert Kurzak vertelt waarom het zo belangrijk is om mee te doen aan de opruimactie: “De problemen met het milieu zijn bij iedereen bekend. Wanneer veel mensen mee gaan opruimen op World Cleanup Day kunnen we echt een verschil maken. Het belangrijkste is dat mensen zich tijdens deze dag bewust worden van het afval dat ze soms zelf op straat gooien. Als iedereen dat gaat beseffen is een Cleanup Day in de toekomst niet eens meer nodig.”

Verschillende initiatieven 

World Cleanup Day heeft een groter effect wanneer er zoveel mogelijk mensen aan meedoen. Het initiatief van KAFRA is dan ook niet de enige in de regio. Andere initiatieven in de gemeenten Waalwijk, Dongen en Loon op Zand zijn:

  • Afval opruimen in de Noordstraat en langs de Taxandriaweg in Waalwijk; georganiseerd door GroenLinksaf.
  • Opruimen bij de Noorder Allee in Waalwijk.
  • Meester Maurits ruimt op; georganiseerd vanuit diverse basisscholen in Loon op Zand.
  • Clean up Dongen roept iedereen op de omgeving in de buurt van zijn huis op te ruimen.

Het is de bedoeling dat iedereen die meedoet aan deze actie zich aanmeldt via de Litterati-app. Via deze app kan je precies bijhouden hoeveel en wat voor afval je tegenkomt. Wanneer er een duidelijk inzicht is in welk afval het meeste gevonden wordt, kan het afvalprobleem bij de bron worden aangepakt.

Deel dit bericht met je vrienden!