Debbie en Remi zitten nog steeds niet in het vliegtuig naar de VS

WAALWIJK - Ze hebben alles klaar staan om te emigreren, maar mogen nog niet weg. Het overkomt dansfanaten Debbie Krewinkel en Remi Janssen uit Waalwijk. Ze zouden in September emigreren naar Texas om daar danslessen te gaan geven, maar het coronavirus gooide helaas roet in het eten. 

Het duo beheerde jarenlang Dansstudio Waalwijk, maar is ondertussen overgenomen door twee anderen. Daarom hebben Debbie en Remi op dit moment geen inkomen meer. “We leven nu eigenlijk van onze spaarcentjes,” vertelt Krewinkel. De Waalwijkers  willen in de Verenigde Staten eerst aan het werk gaan bij een dansstudio, om op deze manier de Amerikaanse manier van lesgeven te leren kennen. Daarna is het de bedoeling dat de twee hun eigen dansstudio starten. 

Maar in de tussentijd zitten ze niet stil. Op dit moment geven Debbie en Remi les voor de leerlingen van de Amerikaanse dansschool. “Dat is ’s nachts met een redbulletje in de hand doorgaan, maar we doen het met veel plezier want de leerlingen zijn heel leuk en leergierig,” vertelt Debbie. 

Remi, Debbie en hun 4 -jarig zoontje gaan niet alleen naar de VS. “Eerst zullen we wel met z’n drieën zijn, maar mijn ouders komen eigenlijk achter ons aan,” geeft Debbie aan. “Mijn broertje woont in Engeland, dus mijn ouders dachten: Waarom zouden we nog in Nederland blijven? Ze komen dus gezellig met ons mee,” vertelt Debbie. Haar moeder maakte in Nederland al wedstrijdkleding en kan dat in de VS nu ook weer gaan doen. 

De koffers staan al klaar en alles is al ingepakt. “We hebben alles klaar staan. Dat is handig, want zodra we naar de VS mogen, kunnen we gelijk gaan. Alles is in ieder geval goedgekeurd en we hopen dan ook dat we binnen enkele weken naar Amerika zullen emigreren,” aldus Krewinkel.

 

Deel dit bericht met je vrienden!