Derde plaats voor Waalwijkse in beroepenwedstrijd (audio)

WAALWIJK - De Waalwijkse Buket Açik heeft de derde plaats gehaald bij de het NK voor beroepen, Skills The Finals. Açik rondde inmiddels haar MBO-opleiding tot beveiliger af aan het Koning Willem I-college in Den Bosch.

Via voorrondes en een halve finale belandde ze in de nationale finale, die afgelopen week in Leeuwarden werd gehouden. Net als in de voorrondes moest ze in de finale een aantal praktische casussen oplossen, vertelt ze in Langstraat Languit.

“In de finale moest ik een ronde lopen, en tijdens die ronde bleek dat er een busje voor de uitgang stond. Dan moet je de eigenaar zoeken en zorgen dat de nooduitgang vrij is”, legt de beveiliger uit.

Luister hier het interview met de finaliste

Uiteindelijk werd ze derde. “Mijn derde plek betekent dat ik werk aangeboden heb gekregen, maar ook aandacht van de media. En het staat mooi op je CV.” Daar werkt ze nu vooral aan. “Ik heb mijn beveiligingsdiploma al en ik doe nu de opleiding coördinator beveiliging. Daarna wil hierna leidinggevende gaan doen en daarna misschien opleiding integrale veiligheid aan HBO. Maar dat zie ik wel. Ik doe het stapje voor stapje.”

Voor Açik is de keuze voor deze branche logisch, vertelt ze. “Omdat ik vanaf kleins af aan al iets met dit beroep wil doen”, is haar simpele verklaring. Een opvallende keuze voor een vrouw? “Het klopt dat je weinig vrouwen ziet, maar tijdens de finale waren er meer vrouwen dan mannen.”

Deel dit bericht met je vrienden!