DichterBijWaalwijk vraagt: “Heb jij jouw gedicht al ingeleverd?”

WAALWIJK - Over een maand sluit de termijn waarin je jouw gedicht kunt insturen om mee te doen met de derde gedichtenwedstrijd van DichterBijWaalwijk. De beste gedichten maken ook nog kans om te worden opgenomen in de poëzieroute die DichterBijWaalwijk ontwikkelt in Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle.

Nu de dagen kort zijn en thuis de kerstlichtjes aangaan, is het misschien een mooi moment om een gedicht te schrijven. Bovendien zijn allerlei activiteiten buitenshuis lastig, zo niet onmogelijk. Immers vanwege corona is er van alles dicht en kunnen we niet zomaar ongelimiteerd bij elkaar op bezoek. Een uitgelezen moment om te reflecteren. En aangezien de eerste vaccins binnenkort aan Nederland geleverd gaan worden, is het door ons gekozen thema, ‘Belofte’, een schot in de roos.

Wat moet je weten om mee te doen:

· Het thema deze keer is: BELOFTE;
· Iedereen mag één gedicht insturen;
· Het gedicht mag maximaal 130 woorden bevatten;
· Probeer erg lange zinnen te vermijden. Mocht jouw gedicht in de poëzieroute komen, dan kan dat een probleem geven. Als er erg lange zinnen in het gedicht staan, behoudt DichterBijWaalwijk zich het recht voor, deze af te breken. Hierover zal overleg met de dichter zijn; · Inleveren gedichten via dichterbijwaalwijk@gmail.com vóór 15 januari;
· Het juryproces loopt tot 28 februari;
· Filmpjes maken en insturen door de tien ‘finalisten’ vóór 15 maart. De finalisten krijgen daarover bericht;
· De jury bepaalt met behulp van de filmpjes vóór 31 maart wie de winnaar wordt van de editie 2021;
· De bekendmaking is op uiterlijk 1 april (geen grap)

Deel dit bericht met je vrienden!