Directeur Maton Groep: ‘Geen verband branden’

WAALWIJK - Het was afgelopen woensdag voor de derde keer raak bij Maton Groep in Waalwijk. Een houtshredder raakte in brand na een faal met de motor. Eerder was er brand in juli en november 2019. Tussen de branden is geen verband, legt algemeen directeur Bas Oprins uit. 

“Je zou denken dat het een verband heeft met elkaar, maar dat is niet”, vertelt Oprins. “Een eerdere brand kwam doordat er sommige dingen in het huisvuil zaten, zoals accu’s of batterijen, waardoor het snel kan ontvlammen. Nu was het een hele andere oorzaak, ik zie dus totaal geen verband.”

Jetske van Kerkhof

Foto:Jetske van Kerkhof

Het bedrijf heeft wel schade opgelopen, en de schade valt ook niet meer te redden. “We hebben imagoschade opgelopen en dat gaat niet weg. Ook heeft een afvalstroom aantasting gehad tijdens de brand, het kost gewoon veel meer geld dan dat we ermee verdienen. De machine heeft natuurlijk ook schade, die is er helemaal klaar mee. En dan als laatste de medewerkers die hun uren hebben gestoken in de brand, daar hebben we niks mee verdiend maar alleen verloren”, vertelt Oprins.

Had de brand niet voorkomen kunnen worden? Oprins weet vrij zeker van niet. Hij stelt dat het bedrijf alles heeft gedaan om incidenten als deze te voorkomen. Meer is er niet te doen, denkt hij. “Het is een beetje hetzelfde als iemand een wegenwacht achter zijn auto aan heeft rijden, want stel dat die uitvalt.”

Deel dit bericht met je vrienden!