Dongen houdt afstand tijdens de weekmarkt (video)

DONGEN - De weekmarkt is anders dan anders. Dat gaat ook op voor de markt op de Hoge Ham, maandagmiddag. In Dongen mogen alleen kramen met voedsel staan. Dat betekent dat bezoekers terecht kunnen bij de bakker, visboer, poelier en een groenteman.

“Wij hebben vandaag al druk gehad, mogen niet klagen. Hopen dat het niet te lang duurt”, geeft de bakker aan. Die moet uit voorzorg al zijn waar verpakt aanbieden. Wat wel anders is. “De mensen blijven niet lang hangen natuurlijk.”

Bij de kraampjes hangen ook aanwijzingen voor de klanten. De voornaamste: een groot bord waarop staat dat klanten 1,5 meter afstand moeten bewaren. De gemeente gaf in de aankondiging van deze aangepaste weekmarkt ook al aan dat mensen die verkouden zijn, hoesten of koorts hebben moeten afzien van een bezoek. Ook geldt het verzoek dat in winkels ook al geruime tijd opgaat: betaal met pin.

Bij de poelier heerst eveneens nog optimisme. “We mogen niet klagen.” En de regels? “Daar houdt iedereen zich goed aan”, geeft ze aan. Even verderop staat de viskraam. De visboer is druk met het bakken van visjes. Ook daar gaat het goed. “Ik heb het normaal druk. Er zijn veel mensen thuis, die willen toch nog een visje meenemen. Ik ben blij dat ik nog door mag werken. Dit is erg genoeg natuurlijk.”

Wat de toekomst mag brengen? “We wachten maar af hoe het verder gaat.”

Deel dit bericht met je vrienden!