Dongen wil flatbewoners tegemoet komen omtrent parkeerplaatsen

DONGEN- Het college van Dongen gaat met de bewoners van de Dongeheuvel kijken naar het parkeerprobleem bij het appartementencomplex. Dat heeft de gemeenteraad besloten. Eerder deze maand schreef een bewoner van het appartementencomplex een brief aan de gemeenteraad, met de vraag dit probleem op te lossen. 

Bij de aankoop van de appartementen werd de bewoners verzekerd dat er acht parkeerplekken beschikbaar zouden zijn. In de loop der jaren werden deze plekken steeds vaker gebruikt door omwonenden buiten de flat, die met het argument kwamen dat de parkeerplaats gemeentegrond is en ook door hen gebruikt mag worden. De meeste inwoners van de Dongeheuvel zijn gepensioneerd en sommige moeilijk ter been. Voor hen is het dus lastig als ze grote afstanden te voet moeten afleggen. 

In een raadsoverleg van donderdag 24 september heeft de raad zich over deze brief gebogen. ''Er zijn vragen over gesteld over hoe dit aangepakt moet worden. De raad heeft toegezegd dat het college dit gaat doen. Wethouders René Janssen en Eline van Boxtel gaan samen met de bewoners in overleg, om te kijken naar dit probleem. “We willen samen tot een oplossing te komen'', aldus de griffier van de gemeente Dongen. Een datum voor het gesprek tussen het college en de bewoners is nog niet bekend.  

Deel dit bericht met je vrienden!