Dongenaar Frank steunt actie voor de Voedselbank (video)

DONGEN – Veel organisaties zijn bezig met acties voor goede doelen, zo ook de Actie Voor de Voedselbank. Frank van Heteren uit Dongen heeft een liedje gemaakt, genaamd Ballade van Troost, om de Voedselbank te steunen.

Radio 538 is samen met de Voedselbank de actie gestart en de teller staat al op 3700 euro. “Het is gewoon schrijnend dat er in Nederland nog steeds mensen onder de armoedegrens leven en daarom hebben we besloten om aan deze actie mee te doen”, zegt Frank. Samen met een aantal andere creatieve muzikanten heeft Frank besloten om de actie te steunen. “Het lied is nog niet beroemd of bekend in Nederland, maar toch hebben we tot nu toe een leuk bedrag. Maar dat moet meer worden”, zegt van Heteren met een knipoog.

Liedje
Frank heeft het liedje samen met zijn neef Frank Montanus gemaakt en Merle Kwak. De neef van Frank is tekstdichter en schrijver. Montanus had een gedicht geschreven in begin van oktober. Dat nummer heette Ballade van Troost en het kwam zelfs in de Volkskrant te staan. Vervolgens had Frank zijn neef gevraagd om muziek onder het gedicht te zetten. “Ik heb iemand op vakantie iemand leren kennen (Merle) en heb haar zover gekregen om op het lied te gaan zingen. Zo is het eigenlijk tot stand gekomen”, aldus Frank.

Het hele nummer is te beluisteren via onderstaande link:

https://www.missie538.nl/team/troubadours-van-troost

Foto bij artikel: Arjen Keppels

Deel dit bericht met je vrienden!