Dongenaren beginnen podcastserie over Dongense politiek

DONGEN - Dongenaren Stefan van den Bosch, Harrie Broeders en Tjietse Broeders zijn begonnen met een podcastserie over de Dongense politiek. In de eerste editie van de Restzetel, zoals de Podcast heet, hebben de drie het over de herbenoeming van burgemeester Starmans en het nieuwe afvalinzamelsysteem. Ook de financiële situatie van het Donckhuys komt aan de orde.

‘De Restzetel’ zegt een schakel te willen zijn tussen de lege publieke raadszaaltribune en de Dongense huishoudens. Stefan (24), Tjietse (33) en Harrie (65) missen al jaren geen enkele raadsvergadering. Zo was Stefan tot deze zomer actief D66-lid, maar vertrok bij de Dongense fractie voor dit project. Harrie was meer dan veertig jaar werkzaam in het sociale domein en is sinds zijn pensionering een actieve vrijwilliger in deze sector. Tjietse stopte begin dit jaar als politiek commentator van Weekblad Dongen.

Beluister hier een preview

Behalve scherpe analyses van raadsvergaderingen, beschouwingen van het collegebeleid en besprekingen van de actualiteit, geeft De Restzetel de Dongenaar de kans een onderwerp aan de orde te brengen. In de openingsrubriek ‘Het Spreekrecht’ kan iedere inwoner gebruik maken van de zendtijd, melden de makers.

De podcastmakers stellen niet bang te zijn dat ze te weinig gespreksstof hebben om met wekelijkse regelmaat een aflevering te produceren. Corona, De Cammeleur en de WMO zijn terugkerende thema’s. “Maar er staan nog meer interessante onderwerpen op de politieke agenda”, aldus het drietal. "Zoals de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022."

De hele eerste aflevering is te beluisteren via de website van de podcast.

Deel dit bericht met je vrienden!