Duurzaamheidscertificaat voor Kaatsheuvelse bloemenzaak (video)

KAATSHEUVEL - Grote vreugde bij de eigenaren en medewerkers van bloemenwinkel Ambianze Bloem en Sfeer in Kaatsheuvel. Zij hebben een duurzaamheidscertificaat gekregen van het keurmerk 'Barometer Duurzame Bloemist' voor hun inzet en verkoop van duurzame planten en bloemen.

Werkgever Pascal Zijlmans is iedere dag druk op zoek naar duurzame producten. ''We proberen voor de winkel zo veel mogelijk biologische bloemen te kopen of bloemen met een duurzaamheidscertificaat.”

Bij die productie wordt weinig tot geen gif gebruikt, legt hij uit. “Voor dit soort bloemen komt steeds meer aanbod op de markt, waardoor wij als winkel later nog hoger gecertificeerd kunnen worden.'' Naast de duurzaamheidsinitiatieven geeft Ambianze haar medewerkers ook trainingen in specialismen, zoals bruidsboeketten en de presentatie van de winkel.

Burgemeester Hanne van Aart was maandag 28 september in de winkel om het certificaat te overhandigen. Het was deze week sowieso dubbel feest voor de bloemenwinkel, omdat ze haar 10-jarig bestaan viert.

Deel dit bericht met je vrienden!