‘Een Sint voor ieder kind’ in Dongen (video)

DONGEN - In Dongen wordt er bij een aantal huizen op de deur geklopt. Letterlijk, want Rob en Bea bedachten dit initiatief voor kinderen die het niet breed hebben. De Dongenaren hebben de afgelopen tijd al verschillende adressen bezocht en cadeautjes afgeleverd. Afgelopen weekend mochten de kinderen nog cadeautjes uitzoeken in een speciale pop-upstore.

Tweedehands speelgoed voor goed doel 

In de winkel wordt tweedehands en nieuw speelgoed verzameld voor kinderen van 0 tot ongeveer 12 jaar. Het idee begon nog klein, maar binnen een paar dagen tijd uitgebreid waren ruim 40 vrijwilligers bereid om mee te werken met het duo. allemaal voor het goede doel. "We hebben mooie reacties gehad en gevoelsmatig wil iedereen iets doen. Het doel is om zoveel mogelijk kinderen te bereiken en we hebben zelfs nieuw speelgoed aangeboden gekregen." In de onderstaande video is te zien om wat voor soort speelgoed het gaat. Dit kan variëren van knuffels tot Playstation-4 spellen.

Het initiatief is gericht op de gemeente Dongen en heeft als doel dat ieder kind het Sinterklaasfeest kan vieren. En om het bewustzijn te vergroten dat niet iedereen in de gelegenheid is om cadeautjes te kopen en dat er mensen zijn die zonder hulp geen Sint kunnen vieren. Daarnaast is het een duurzaam initiatief, want heel, schoon en compleet speelgoed krijgt een tweede leven. "Het belangrijkste doel is om kinderen blij te maken en dat is volgens mij wel gelukt", aldus Rob.