Eerste thuisduel voor RKC Waalwijk

WAALWIJK - RKC Waalwijk staat aan de vooravond van haar eerste thuisduel van de nieuwe competitiejaargang. De Waalwijkers mogen vrijdagavond meteen vol aan de bak, tegenstander Sparta heeft zich gericht versterkt en wordt getipt als één van de topploegen in de competitie.

De Geelblauwen zullen de ingezette lijn van de eerste helft van afgelopen maandag door willen trekken. In Velsen was de ploeg van Peter van den Berg vooral de eerste helft sterker dan Telstar. Nadat Arsenio Valpoort de ploeg in de 38e minuut op voorsprong had geholpen, leek het erop dat Jos Peltzer de comfortabele 0-2 op het scorebord zette. Dienstdoende arbiter Berben paste de voordeelregel echter onvoldoende toe waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. Kevin van Essen tekende uiteindelijk in de slotfase voor de 1-1.

Tegenstander Sparta moest wat langer wachten op haar openingsduel. De Rotterdammers spelen morgen de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.

Peter van den Berg beschikt over een nagenoeg fitte selectie. Enkel Mark Engbering is niet fit voldoende om te spelen. Hij zal het duel vanaf de tribune aanschouwen.