Efteling beschuldigd van discriminatie; park betreurt situatie

KAATSHEUVEL - Het College voor de Rechten van de Mens vindt dat de Efteling zich schuldig heeft gemaakt aan discriminatie. Op 30 augustus vorig jaar gaf een medewerker een jongen en zijn moeder geen toegang tot het toiletgebouw en verwees hen naar een ander toilet.

De vrouw pikte dat niet en wurmde zich met haar zoon langs de medewerker. Ze raakte daarbij de schouder van de medewerker, die haar op zijn beurt zachtjes, maar verstaanbaar een ‘black bitch’ noemde, aldus het College. De vrouw werd vervolgens door beveiligers meegenomen naar een aparte ruimte, waar de politie werd ingeschakeld omdat de medewerker aangifte wilde doen van mishandeling. De moeder werd meegenomen naar het bureau en een nacht vastgehouden in een cel.

De Efteling laat via een statement te weten de situatie te betreuren. "We doen er alles aan om iedereen zich welkom te laten voelen in de Efteling. In dit geval was er sprake van een taalbarrière en dat kan uitdagingen met zich meebrengen. Helemaal als de betrokken medewerker een taalontwikkelingsstoornis heeft. Volgens ons kan het handelen van de medewerker nooit bedoeld zijn geweest zoals het is ervaren door mevrouw. Daarnaast benadrukken betrokken medewerkers met klem, dat er geen discriminerende uitingen zijn gedaan. Zij vinden deze situatie dan ook erg vervelend", zegt een woordvoerder van het park.

Deel dit bericht met je vrienden!