Elke nieuwe baby uit de gemeente Waalwijk krijg prentenboekje

WAALWIJK - Elke nieuwe baby uit de gemeente Waalwijk krijgt voortaan het prentenboekje ‘Schatten van Waalwijk’ cadeau. Burgemeester Sacha Ausems schreef het voorwoord en prinses Laurentien het nawoord. De prinses vertelt in het boekje hoe belangrijk praten en voorlezen is. Ze leest er zelf ook uit voor. Wethouder Dilek Odabasi overhandigde haar op donderdag 19 januari een exemplaar. 

‘Schatten van Waalwijk’ is het nieuwe prentenboekje voor de allerkleinsten en hun ouders. Met kleurrijke tekeningen maken zij kennis met Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik. Baby Ooievaar neemt hen mee langs allerlei mooie en bijzondere plekken. Van het klauterwoud tot het voedselbos. Van het oude raadhuis tot het nieuwe Schoenenkwartier. Elke nieuwe baby uit de gemeente krijgt het boekje cadeau.

Burgemeester Sacha Ausems schreef het voorwoord van ‘Schatten van Waalwijk’. Daarin heet ze de jongste inwoners van de gemeente welkom. “Taal is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Belangrijk om je uit te drukken en om begrepen te worden. Maar zeker ook om zelf de wereld te begrijpen. Dat begint al in de baarmoeder, zo blijkt uit onderzoek. Praten en voorlezen zorgt voor een belangrijke basis voor de ontwikkeling en het geluk van je baby. Dáár helpen we als gemeente jonge gezinnen graag bij. Ieder kind in Waalwijk verdient een goede basis voor gezondheid en geluk.”

Praten en lezen met je kindje is dus belangrijk. Daarover vertelt prinses Laurentien in haar nawoord. En ze leest zelf voor uit ‘Schatten van Waalwijk’. Via een QR-code is de voorleesvideo met haar te zien. In het prentenboekje staan ook handige tips van de bibliotheek. Door samen te lezen bouw je als ouder een band op én leert je kind veel nieuwe woorden. De bieb neemt ouder en kind hierbij aan de hand mee. Alle kinderopvang en basisscholen in Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik krijgen het prentenboekje ook.

Deel dit bericht met je vrienden!