Evaluatie vluchtelingen Loon op Zand

LOON OP ZAND - Namens de zeven gemeenten in de regio Hart van Brabant (Dongen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk) presenteerde coördinerend burgemeester Hans Janssen het gezamenlijke concept plan van aanpak voor de opvang van vluchtelingen en de huisvesting van vergunninghouders. Speerpunt hierin is het samen invulling geven aan de opvangopgave. Gemeente Loon op Zand heeft van de regio ruimte gekregen om de recente noodopvang op vakantiepark Droomgaard eerst te evalueren.

Gemeente Loon op Zand heeft in de eerste 3 maanden van dit jaar een noodopvang gehad op vakantiepark Droomgaard. Met de samenleving was afgesproken dat we de noodopvang eerst evalueren voordat we een eventuele vervolgvraag in behandeling nemen. Gemeente Loon op Zand wacht daarom de uitkomst van de evaluatie af voordat de gemeente een nieuwe vorm van (nood)opvang kan overwegen.

De evaluatie bestaat uit een digitale vragenlijst die verspreid wordt onder alle inwoners van 18 jaar en ouder. Daarnaast worden er gesprekken gevoerd met maatschappelijke partners in het veld. Dit vindt plaats in week 22 en week 23 (30 mei t/m 12 juni).

Alle inwoners van 18 jaar en ouder uit gemeente Loon op Zand krijgen vooraf een uitnodiging om mee te doen aan het onderzoek. Via een digitale vragenlijst kan iedereen zijn of haar eigen ervaring delen. Voor mensen die niet digitaal zijn, is er ondersteuning beschikbaar vanuit de KBO en de KDC bij het invullen van de vragenlijst.

Naar verwachting zijn de resultaten begin juli beschikbaar.

Deel dit bericht met je vrienden!