Fitnessfilmpje RWB-trainer gaat viraal (video)

WAALWIJK - Hoe hou je als trainer van een amateurteam je spelers fit? Door ze via Facebook van instructiefilmpjes te voorzien. Precies dat doet trainer Larry van Ommen van RWB Waalwijk. Hij bereikt er niet alleen zijn selectie mee.

Van Ommen was er snel bij. “Ik ben ermee begonnen, toen ik wist dat het sportpark tot 16 maart dicht zou zijn. Je moet zorgen dat de spelers fit blijven als de competitie weer begint.”

Hij kwam op het idee met in zijn achterhoofd crossfit, waar hij zelf afgelopen jaar aan meedeed. “Ik dacht dit zijn ook wel oefeningen die goed zijn voor voetballers om fit te blijven.”

Wie het eerste filmpje bekijkt, kan concluderen dat hij of zij flink aan de bak moet. Het zijn pittige oefeningen. “Ze moeten het proberen en het zo lang mogelijk proberen vol te houden”, vat hij het samen.

Het eerste filmpje is aardig viraal gegaan. “Leuk”, vindt de trainer. “Ik ben zelf ook gymleraar, je moet zorgen dat mensen in beweging blijven. Ik ben ook bezig met filmpjes voor mijn leerlingen op school, zodat zij in beweging kunnen blijven.”

Een volgend filmpje is in de maak. “Ik heb een bingokaart gemaakt met verschillende oefeningen. Elke keer als we een training of wedstrijd zouden hebben kun je vier opdrachten van de kaart uitvoeren, bijvoorbeeld vijf kilometer joggen. In anderhalve week of twee weken is het de bedoeling alle opdrachten te halen. Wie het het beste doet, kan een prijsje winnen.”

Zijn spelers pikken het volgens hem aardig op. “Het is een eigen verantwoordelijkheid om fit te blijven. Ik hoop dat ze bezig blijven. We hebben heel veel jonge jongens in het elftal, die zijn bereid aan zo’n challenge mee te doen.”

Het volgende filmpje gaat woensdag of donderdag online. “Het zou leuk zijn als zoveel mogelijk mensen meedoen.”

Deel dit bericht met je vrienden!