Formule 1-fanaat uit Sprang-Capelle: ‘Maar één goed moment voor een inhaalactie’

LANGSTRAAT - Voor Nederlandse Formule 1-liefhebbers is het bijna zover: de Grand Prix van Zandvoort. Op zondag 5 september komen de coureurs uit de hoogste raceklasse ter wereld naar Nederland om te strijden om de overwinning. Ook in de Langstraat zijn er grote fans van de sport. Zo ook Lucas Paulides, die met een vriend van hem een podcast maakt over de Formule 1.

Eerste keer Formule 1

Vijf jaar geleden was hij toevallig op vakantie met zijn ouders in de Ardennen, waar het racecircuit van Spa ligt. Tijdens die periode zouden de Formule 1-coureurs in actie komen. Lucas en zijn ouders waren niet zo bekend met autosport, maar besloten toch te gaan kijken. “We liepen daar de parkeerplaats op en ik zag verderop de beroemde bocht Raidillon liggen. Vanaf dat moment dacht ik: van deze sport wil ik alles weten.” Lucas keek elke race en zat bovenop het laatste nieuws.

Zandvoort
De Formule 1-expert uit Sprang-Capelle blikt vooruit op de race in Zandvoort: “Ik ben heel benieuwd naar de sfeer bij het circuit. Ik ben zelf twee keer op het circuit van Silverstone in Engeland gaan kijken naar de Grand Prix, maar Nederlanders en Engelsen kun je moeilijk vergelijken.”

Hoe spectaculair de race zelf gaat worden vindt hij moeilijk te zeggen. “Er zijn natuurlijk veel aanpassingen aan het circuit gedaan, zodat het makkelijker wordt om in te halen. Het is nu afwachten of dit echt effect zal hebben. Het lijkt er nu op dat er maar één goede plek is voor een inhaalactie op de baan.”

Thuis kijken
Lucas zal zelf niet aanwezig zijn bij de race in Zandvoort. Hij blijft thuis om met een vriend naar de race te kijken, zoals hij ieder weekend doet. Direct na de race nemen zij altijd samen de podcast op, zodat deze op maandagochtend beschikbaar is voor hun luisteraars. Voor de race in Nederland maken zij geen uitzondering. “Het is een race zoals alle andere in een jaar. Wij zijn ook niet zo zeer Max Verstappen-fans. Hij is natuurlijk een fantastische coureur, maar hij is niet de enige. Ik vind het ook leuk als bijvoorbeeld Lewis Hamilton wint. Als het maar spannend is.”

Deel dit bericht met je vrienden!