Foto’s maken voor Natuurmonumenten

LOON OP ZAND - Bezoekers van het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen kunnen sinds deze maand foto’s maken op bepaalde plekken om zo het park te beschermen.

Natuurmonumenten wil door de foto’s bijhouden wat de effecten zijn van de maatregelen die getroffen worden om het nationaal park te behouden. Op sommige plaatsen zijn bomen gekapt, zodat de wind weer vrij spel heeft gekregen en het zand gaat stuiven. Ook grazen schapen in het gebied, zodat ongewenste grassen de heide niet kunnen overwoekeren.

Op drie strategische plekken staan houten palen met een haakse hoek erop. Wandelaars kunnen hier hun telefoon of camera tegenaan zetten en een foto maken. Door het mailen van deze foto’s naar Natuurmonumenten wordt zo een database gecreëerd. Natuurmonumenten plaatst de ingestuurde foto’s in een album op de Facebookpagina van De Loonse en Drunense Duinen. De fotopunten bevinden zich op de Kapucijnenbergroute, de Roestelbergroute en langs het fietspad tussen Bosch en Duin en De Roestelberg. Foto’s kunnen gemaild worden naar Natuurmonumenten.

Bron: Brabants Dagblad

Deel dit bericht met je vrienden!