G-voetbalteam in De Langstraat blijkt een groot succes (Video)

WAALWIJK - "Lekker Dirk, goed bezig jongen", roept de trainer van het eerste G-elftal in de Langstraat. Dirk is de elfde speler van het in januari 2021 opgezette elftal en lijkt het prima naar zijn zin te hebben. Dat is goed nieuws, want ondanks dat er steeds meer aanmeldingen komen, kan het G-elftal altijd nog nieuwe spelers gebruiken. Met Dirk erbij kan Bas Bruurmijn (oprichter van het elftal) precies een elftal maken, al is dat niet per se nodig.

"Ja dat is wel mooi hoor, maar we spelen natuurlijk wel maar zeven-tegen-zeven", geeft Bruurmijn lachend aan. "Op het moment dat we er nog een paar spelers bij krijgen, kunnen we twee teams mee laten doen aan de competitie." Het is niet helemaal duidelijk of het huidige team mee kan doen om de prijzen, maar dat is volgens de oprichter ook niet belangrijk. "Als ze maar plezier hebben, dat is het belangrijkste".

Plezier in voetballen
Dat de spelers er plezier in hebben, wordt duidelijk tijdens de training. Op iedere woensdagavond (tussen 19.30 uur en 20.30 uur) wordt er volop getraind door het G-team van RWB. Met veel plezier komen de spelers uit de kleedkamer en lopen ze gezamenlijk naar het veld: eerst wat oefeningen om warm te worden, om vervolgens met de voetbal aan de slag te gaan.

Na een kleine driekwartier spelen ze een partijtje, allebei de teams gaan gelijk op en er wordt veel gelachen. Na de training lopen de spelers en speelsters met een tevreden glimlach het veld af. "Het ging goed, hè", roept Dirk naar de aanwezige mensen op het sportpark. iedereen knikt en lacht terug, wetend dat het G-elftal weer een nieuwe, enthousiaste speler rijker is de komende periode.

Deel dit bericht met je vrienden!