Ga zuinig om met drinkwater

LANGSTRAAT - Het is warm in Brabant en we verbruiken heel veel drinkwater tegelijk nu. Brabant Water roept op om zo zo zuinig mogelijk om te gaan met het drinkwater. Gebruiken in Brabant veel mensen tegelijk veel kraanwater op hetzelfde moment, dan kan het voorkomen dat het water op sommige plekken met een minder krachtige straal uit de kraan komt.

Met name op de piekmomenten, in de ochtend, maar vooral in de avonduren tussen 18.00 uur en 23.00 uur, is de vraag groot. Dan gaan veel mensen douchen, sproeien ze de tuin en laten wasmachine en afwasmachine draaien.

Doordat de vraag naar kraanwater bij warme temperaturen stijgt, heeft Brabant Water een aantal tips om het watergebruik op deze dagen te verminderen of beter te verspreiden over de dag. Daarmee help je de kans op een lagere waterdruk te verminderen.

  • Stel het sproeien van de tuin even uit. Of gebruik een gieter voor de meest dorstige planten in uw tuin.
  • Nog regenwater in de regenton? Je kunt het gebruiken voor de planten, maar ook voor het wassen van de ramen of de auto.
  • Douche minder lang. Tip: Een koude douche verfrist deze hete dagen en laat je gegarandeerd korter douchen.
  • Draai een volle afwasmachine of vaatwasser overdag of ’s nachts.
  • Vul een zwembadje met iets minder water voor evenveel waterpret. En zorg dat het schoon blijft, zodat je het langer kunt gebruiken. Gooi je het water uit een klein zwembadje zonder schoonmaakmiddelen weg? Denk dan ook aan de dorstige planten!

 

Deel dit bericht met je vrienden!