Geen gratis strooizout beschikbaar in Waalwijk

WAALWIJK - De sneeuwval en extreme kou kan leuk zijn maar zorgt ook voor veel problemen en gevaarlijke situaties in het verkeer. Daarom is een goede voorbereiding hierop noodzakelijk zoals het strooien van zout.

Verschillende gemeentes in Nederland stellen gratis strooizout ter beschikking. Als voorbeeld de gemeente Loon op Zand, die op verschillende plaatsen binnen de gemeente zoutbakken ter beschikking stelt. Iedereen mag gebruik maken van deze gele bakken waarin zout en zand zit. Daarnaast doen tientallen gemeenten in Nederland dit ook.

Gemeente Waalwijk

Door de coronamaatregelen zijn de bouwmarkten niet open en veel online leveranciers zijn door hun voorraden heen. De gemeente Waalwijk legt de verantwoordelijkheid van het strooien bij haar eigen burgers. Zij melden op hun website dat ze de gladheid op trottoirs, voetpaden en binnenwegen in de wijken niet bestrijden omdat het te hoge kosten met zicht meebrengt en het milieu extra wordt belast hierdoor. Bewoners en ondernemers wordt gevraagd haar eigen stoep sneeuwvrij te maken en/of zout te strooien. Voor strooizout kunnen de burgers niet terecht bij de gemeente. Aldus de verantwoordelijkheid ligt bij de burger zelf.

 

Deel dit bericht met je vrienden!