Gemeente Waalwijk streeft naar betere toegankelijkheid

WAALWIJK - De gemeente Waalwijk wil de stad toegankelijker maken voor mensen met een beperking. De gemeente heeft de plannen al een paar jaar liggen, maar heeft nu het eerste besluit genomen. Er is gestart met een toilettenbeleid en hierbij is de toegankelijkheid van openbare gebouwen als voorbeeld gebruikt. Ook wordt er gewerkt aan een inclusief sportbeleid.

De gemeente is ook aangesloten bij de HogeNood-App en behoort inmiddels tot een beter scorende middelgrote gemeente als het gaat om openbaar toegankelijke toiletten. Het toilet bij de Els, in het centrum van Waalwijk, is inmiddels ook 24/7 toegankelijk.

De ambitie van het college is om de toegankelijkheid van deze gebouwen op het niveau te brengen van het keurmerk ‘zilver’. Met dit niveau is de toegankelijkheid van een gebouw een stap dichterbij gekomen, dit is bij de meeste gebouwen zo. De gemeente streeft naar het gouden keurmerk voor toegankelijkheid.

Een belangrijk actiepunt is de bewustwording van het probleem. Tijdens de Week van de Toegankelijkheid (4-8 oktober) zijn er door de gemeente en ervaringsdeskundigen ook activiteiten georganiseerd.

Deel dit bericht met je vrienden!