Gemeenteraad Dongen prijst inwoners

DONGEN - De gemeenteraad van Dongen prijst de inwoners die zich de laatste weken nadrukkelijk inzetten om het coronavirus te bestrijden. In een schrijven spreekt Pieter Brooijmans, plaatsvervangend voorzitter van de raad, zijn dank uit richting de inwoners van de gemeente.

“Dongen, 's Gravenmoer, Klein-Dongen-Vaart en de rest van de wereld staan op zijn kop. Het coronavirus heeft ons dagelijks leven ingrijpend veranderd. Onze gedachten zijn allereerst bij de zieken, de overledenen en hun nabestaanden”, schrijft Pieter Brooijmans. Waarna hij namens de raad vervolgens zijn dank uitspreekt aan al diegenen, zoals artsen en verplegend personeel, die een bijdrage leveren het coronavirus te bestrijden.

'Dank dat jullie klaarstaan'
Ook richt hij zich in zijn betoog op alle mensen die er op dit moment voor zorgen dat het normale leven zoveel mogelijk door kan gaan. “Dank aan onze docenten, vuilnismannen, groenmedewerkers en handhavers. Dank aan iedereen die ons dagelijks leven zo goed als mogelijk laat doorgaan. Dank dat jullie dag en nacht voor ons klaarstaan. En houd vol. Wij hebben ook respect voor alle mensen in niet-vitale beroepen, ouders die nu thuis werken en hun kinderen lesgeven, en mantelzorgers op afstand.”

Deuren openen
Brooijmans beklemtoont in het schrijven dat mensen hulp moeten zoeken, wanneer het hen teveel wordt.  Ook spreekt hij zijn hoop uit dat mensen in de gemeente elkaar snel weer kunnen treffen op het terras in het centrum, in de Cammeleur, bij de sportclubs, en in de raadszaal. Tevens hoopt hij dat bedrijven hun deuren snel weer kunnen openen.

Ondanks de coronacrisis blijft de gemeenteraad besluiten nemen voor de gemeente Dongen. Vergaderingen gaan nu via de digitale weg.

Deel dit bericht met je vrienden!