Go Play gaat naar buiten (video)

WAALWIJK- Vanwege alle coronamaatregelen kan er bijna niet meer binnen gesport worden. Daarom heeft Go Play uit Waalwijk een oplossing bedacht. De organisatie biedt sport aan voor basisschoolkinderen en bezoekt gedurende het schooljaar plekken in de gemeente Waalwijk. Het doel is om kinderen buiten te laten sporten.  

 Go Play bezoekt verschillende gymzalen, sportvelden of verenigingen Waalwijk. Deze week is het de beurt aan de Vlinderhof. ‘De opkomst bij de Vlinderhof is fantastisch. Vorige week hadden we 60-80 kinderen en de opkomst is nu ook weer zo goed,’ vertelt Aldert Jan Bijl die sportcoach is bij Go Waalwijk. 

 ‘Helaas kunnen we door de coronamaatregelen niet in gymzalen terecht. Maar gaan we naar buiten in de buurt van de gymzaal, in de hoop dat we daar de kinderen kunnen bereiken,’ aldus de sportcoach. Daarnaast hebben ze ook Go Urban waarbij ze zich meer richten op de oudere kinderen van de middelbare scholen. Hierbij hebben ze een Go Crazy 30 bedacht waarbij er verschillende challenges gedaan worden. 

 

 

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!