Groots afscheid lonkt voor RKC-icoon Van Weert

WAALWIJK - Liefst zeventien seizoenen kwam hij uit in het geel/blauw. Maar aan dat tijdperk is nu een einde gekomen. Ingo van Weert is vanaf nu geen RKC-speler meer. Een troost voor het clubicoon: een groots afscheid is aanstaande.

Het was een laatste training met een lach en een traan bij RKC, donderdagmorgen. Veel spelers kunnen zich verheugen op (opnieuw) een vakantie, voordat de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer van start gaat. Voor anderen, zoals Ingo van Weert, had de laatste oefensessie van seizoen 2019/2020 ook iets wrangs. Voor het laatst hees het clubicoon zich namelijk in het geel/blauw. Na de zomer is voor hem geen plaats meer in het Mandemakers Stadion.

Alles meegemaakt
Dat betekent dat voor de verdediger een einde komt aan een tijdperk van liefst zeventien seizoenen RKC, waarin Van Weert zich steevast hard inzette voor de Waalwijkse club. Sinds 2013 maakt de geboren Drunenaar deel uit van het eerste elftal. In die hoedanigheid maakte hij alles wel zo’n beetje mee met RKC: een degradatie, een promotie, wedstrijden tegen Ajax, Feyenoord en PSV.

Groots afscheid
Hoewel de 25-jarige speler op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging, hoeft hij niet bang te zijn dat ze hem zullen vergeten in Waalwijk. RKC heeft al aangekondigd dat Van Weert een groots afscheid krijgt voorafgaand aan een van de eerste thuiswedstrijden waarbij weer publiek aanwezig kan zijn. Aangezien Van Weert grote populariteit geniet onder de fanatieke supporterskern in het Mandemakers Stadion, zal hij vermoedelijk massaal worden uitgeluid.

Drost
Ditzelfde geldt waarschijnlijk voor Henrico Drost. Ook deze verdediger heeft zijn laatste wedstrijd voor RKC gespeeld. De 33-jarige routinier, die twee periodes uitkwam voor de Waalwijkers, stopt met het spelen van betaald voetbal. Drost kan terugzien op een fraaie loopbaan, waarin hij ook uitkwam voor onder meer SC Heerenveen, Excelsior en NAC. Via een statement op het officiële twitteraccount van RKC liet hij weten dat hij terugkijkt op een fantastische periode in Waalwijk. “Ik zal zeker blijven komen kijken”, verzekerde hij de aanhang.

Deel dit bericht met je vrienden!