Grote verrassing voor Lisette Veenstra van stichting ‘Met je hart’

DONGEN - Een grote verrassing voor Lisette Veenstra. Zij kreeg namelijk de eretitel Dongenaar van 2020 voor stichting ‘Met je hart’, waar Veenstra de leidende rol heeft. Van de vijf genomineerden sprong Lisette Veenstra er flink bovenuit en er werd volop op haar gestemd door de Dongenaren. 

 “De andere waren hele goede concurrenten, dus toen ik hoorde dat ik had gewonnen dacht ik echt: wauw,” aldus Veenstra. Stichting met je hart zet zich in voor kwetsbare ouderen. De stichting organiseert een aantal keer per maand een bijeenkomst, waarbij ze samen een praatje maken, koffiedrinken en een spelletje spelen. “Zo hopen we dat ze elkaar beter leren kennen en naast onze bijeenkomsten ook eens afspreken met elkaar,” vertelt  de Dongenaar van 2020. 

 Helaas hebben ze het afgelopen jaar niet zoveel bijeenkomsten kunnen doen door alle maatregelen. “We hebben het afgelopen jaar veel gebeld met de ouderen, de vrijwilligers hebben zich allemaal ingezet om met de mensen contact te hebben en een gezellig praatje te maken,” vertelt Lisette. Daarnaast zijn de vrijwilligers ook op voordeurbezoek geweest en hebben ze de ouderen goed verwend met leespakketten en maaltijden om zo ook de horeca in Dongen te steunen. 

 Veel mensen hebben aan geld gedoneerd zodat de stichting dit allemaal kan doen. “We hebben een campagne eet met je hart waarbij mensen via een afhaalbestelling bij de horeca een flyer mee krijgen met een QR code erop, daarmee kunnen ze doneren. Ook hebben we met andere ondernemingen die iets met voedsel te maken hebben een samenwerking. Die helpen ons door bijvoorbeeld een donatiepot op de balie te zetten,” aldus Veenstra.  

 “Ik zie deze titel echt als een waardering voor de stichting, voor al de vrijwilligers die heel veel werk verrichten en daar ben ik heel trots op,” vertelt Dongenaar van het jaar 2020

 

Deel dit bericht met je vrienden!